Руското МО: Морските пехотинци на Черноморския флот на Русия обстреляха пункт за дислокация на ВСУ на десния бряг на Днепър

Морските пехотинци на Черноморския флот на Русия обстреляха пункт за временно дислокиране на Въоръжените сили на Украйна на десния бряг на Днепър. Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„Екипажите на РСЗО БМ-21 „Град“ от отделно гвардейско подразделение на морската пехота на Черноморския флот на групата войски на Днепър денонощно изпълняват огневи задачи по унищожаване на бронирана техника, огнестрелно оръжие, складове с боеприпаси и укрепени позиции на Въоръжените сили на Украйна на десния бряг на Днепър. В навечерието на Деня на Великата победа екипажите на 122-мм реактивни системи за залпов огън "Град" на "черните барети" от Севастопол напуснаха укритието за огневи позиции, изчислиха целеустановката и. незабавно обстреляха пункта за временно разполагане на въоръжените сили на Украйна на десния бряг на Днепър в Херсонска област “, казват от руското МО.

Уточнява се, че корекцията на стрелбата е извършена в реално време от подразделения, оборудвани с безпилотни летателни апарати. Взаимодействието с разузнавателни подразделения и екипажи на БПЛА позволява да се унищожават цели с минимален разход на боеприпаси на различни разстояния, допълва руското министерство на отбраната.

„Екипажът на многоцелевия изтребител Су-30см от състава на Въздушно-космическите сили на Руската федерация по време на полетна задача унищожи вражески БПЛА в зоната на отговорност на групировката войски „Восток“, се казва още в съобщението.

Освен това екипажите на изтребителите извършваха патрулиране в даден район, а също така прикриваха бомбардировачи и щурмова авиация и хеликоптери на армейската авиация, които атакуваха военни обекти и техника на украинските въоръжени сили.

„По команда „въздух“ излетяхме и навлязохме в района на целта, получихме команда за насочване към целта, целта беше идентифицирана като чужда и извършихме противоракетна маневра. Върнахме се у дома благополучно“, каза пилотът Дмитрий във видео, разпространено от Министерството на отбраната на Руската федерация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят